کمپین اطلاع‌رسانی “برای آینده اقدام می‌کنیم” از سری برنامه های اطلاع‌رسانی جمعی رویداد ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار (سمت) می‌باشد، که با هدف ترویج فعالیت های دوست دار سلامت و محیط زیست سازمانهای حاضر در رویداد اجرا گردیده است. در این مطلب اقدامات شرکت فولاد سنگ مبارکه قابل مشاهده خواهد بود.

 

این کمپین در تلاش است تا اقدامات، کنش‌ها و فعالیت‌های نوآورانه دوستدار محیط‌زیست که ضامن سلامت و پایداری جامعه است را به عموم مردم منعکس نماید و با جلب حمایت عمومی مشوق سازمان‌ها برای توسعه فعالیت‌هایی از این دست باشد. مطالب بیان شده در این کمپین برگرفته از دستاوردهای ارائه شده توسط 32 شرکت حاضر در اولین دوره رویداد سلامت، محیط‌زیست و پایداری است که در اردیبهشت ماه 1401 برگزار گردید و با هدف اطلاع‌رسانی عمومی منتشر می‌گردد.
در ادامه به معرفی شرکت فولاد سنگ مبارکه و دستاورد ارائه شده این شرکت در رویداد سمپ خواهیم پرداخت.

درباره شرکت فولاد سنگ مبارکه

از سال 1360با شروع ساخت شرکت فولادمبارکه عملیات اکتشاف کانسار آهک، از مواد اولیه مورد نیاز فولاد، آغاز شد. آهک به عنوان کمک ذوب، تصفیه‌کننده و خنثی‌کننده محیط کوره‌های قوس‌الکتریکی فولادسازی استفاده می‌شود. از همین‌رو پس از مرحله گمانه‌زنی و اکتشاف، منطقه حوض ماهی واقع در 90 کیلومتری جنوب غربی اصفهان، به عنوان معدن تجهیز و در سال 1370شرکت معدنی و صنعتی حوض ماهی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این شرکت از سال 1390 با عنوان شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه اصفهان تغییر نام و فصل نوینی از فعالیت‌های خود را آغاز کرد. ماموریت شرکت فولاد سنگ خرید، تملک، اکتشاف، استخراج و فراوری، بهره برداری از معادن سنگ آهن، سنگ‌آهک، آهک کلسینه، دولومیت و سایر مواد معدنی مورد نیاز صنعت فولاد با تمرکز بر نیازهای گروه فولاد مبارکه است. چشم انداز این شرکت تا سال 1404 تامین بخش عمده مواد اولیه معدنی مورد نیاز صنعت فولاد و حفظ موقعیت کنونی به عنوان بزرگترین تولید کننده محصولات آهکی در ایران می‌باشد.
بومی‌سازی تکنولوژی منحصر به فرد کوره‌های آهک‌سازی چیساکی در ایران، احداث بزرگترین واحد سنگ‌شکنی سنگ ‌آهک به ظرفیت 700تن در ساعت در ایران و احداث بزرگترین کوره‌های عمودی تولید آهک کلسینه با ظرفیت 1200تن (دو کوره600تن) در روز برای اولین بار در کشور از دستاوردهای این مجموعه به شمار می‌رود.
مأموریت‌ شرکت فولاد سنگ مبارکه در سال‌های گذشته برمبنای تعامل با محیط‌زیست بوده است. در همین راستا رویکردهای شرکت فولاد سنگ در بحث حفاظت از محیط‌زیست را می‌توان با شعار «محیط‌زیست سالم=محیط کار سالم=نیروی کار سالم» بیان کرد. شعاری که قطعاً با چشم‌انداز صنعت سبز، مطابق با استانداردهای زیست‌محیطی همراه خواهد بود.

https://s8.uupload.ir/files/picture1_atiq.jpg

پروژه حفظ سلامت هوا در فولاد سنگ مبارکه

دریک دهه اخیر، اقدامات زیست محیطی در راستای هوای پاک وضعیت شرکت را از صنعتی آلاینده به صنعتی پاک در منطقه مبارکه تبدیل کرد.
از رویکردهای مهم شرکت می‌توان به بومی‌سازی فناوری منحصر به فرد کوره‌های آهک سازی چیساکی با نظارت سخت‌گیرانه زیست‌محیطی دولت ژاپن و مصرف بهینه انرژی گاز طبیعی از ۱۵۰ مترمکعب به ۱۰۰ مترمکعب بر تن تولید اشاره کرد. در همین زمینه شرکت فولاد سنگ مبارکه، نصب و راه‌اندازی ۶ دستگاه غبارگیر در واحد آهک سازی را در دستور کار خود قرار داده است که همگی این غبارگیرها مجهز به ترالی و بیگ بگ‌های جمع‌آوری خروجی روتاری هستند. از دیگر اقدامات شرکت می‌توان به دستاوردهای فنی و نوآورانه در سلامت هوا با بومی‌سازی و نصب دریچه‌های حبس حرارتی مکانیکی فن‌های هات سرکولیشن کوره آهک سازی ۱ و ۲ ، جایگزینی دریل واگن‌های آلاینده و فاقد غبارگیر با دریل واگن‌های مجهز به سیستم غبارگیر و بهسازی کامل غبارگیر کوره ۱ ساخت کیسه‌های نسوز و بومی‌سازی دریچه فرش ایر اشاره کرد.
همچنین یکی از طرح‌های پیش روی شرکت در بحث توجه به محیط‌‌زیست طرح تولید کاغذ سنگی از ریزدانه‌های آهک سازی و طرح تولید کاغذ سنگی از ریزدانه‌های کربنات کلسیم است.
آن‌طور که مشخص است سیاست راهبردی شرکت فولاد سنگ مبارکه، همواره حفظ و بهبود محیط‌زیست بوده و هست‌ و یقیناً یکی از استراتژی‌های این شرکت دستیابی به بهبود مستمر در عملکرد زیست‌محیطی و کاهش انتشار آلاینده‌ها است. ناگفته پیداست که حفظ، نگهداری و بهبود محیط‌زیست و منابع طبیعی تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که از تمامی ظرفیت‌های موجود یک جامعه در این راستا استفاده شود و سیاست‌گذاری به نحوی باشد که در بلندمدت بیشترین منفعت را برای نسل‌های مختلف ایجاد کند. امری که مهم‌ترین لازمه آن ارتقا و بهبود مسئولیت اجتماعی است. مسئولیت اجتماعی دولت، بخش خصوصی و مردم تنها با افزایش آگاهی نسبت به اثرات مثبت وجودی و منفی نبود یا کمبود آن ایجاد خواهد شد. توسعه پایدار و دستیابی به آن جز از طریق حساس سازی و فعال‌سازی بازیگران اصلی مسئولیت اجتماعی و ارتقای سطح آن در جامعه ممکن نیست. امری که در جوامع دارای اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی به دلیل وجود رابطه مستقیم میان بهره‌مندی از منابع طبیعی و تخریب آن به‌هیچ‌وجه ساده به نظر نمی‌رسد اما با توجه به تغییرات رویکردی و نهادی اقتصادی کشورها به‌مرور شرایط بهتری به خود خواهد گرفت.