کمپین اطلاعرسانی “برای آینده اقدام میکنیم” از سری برنامه های اطلاعرسانی جمعی رویداد ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار (سمت) میباشد، که با هدف ترویج فعالیت های دوست دار سلامت و محیط زیست سازمانهای حاضر در رویداد اجرا گردیده است. در این مطلب اقدامات شرکت کشاورزی و دامپروری ران قابل مشاهده خواهد بود.
این کمپین در تلاش است تا اقدامات، کنشها و فعالیتهای نوآورانه دوستدار محیطزیست که ضامن سلامت و پایداری جامعه است را به عموم مردم منعکس نماید و با جلب حمایت عمومی مشوق سازمانها برای توسعه فعالیتهایی از این دست باشد. مطالب بیان شده در این کمپین برگرفته از دستاوردهای ارائه شده توسط 32 شرکت حاضر در اولین دوره رویداد سلامت، محیطزیست و پایداری است، که در اردیبهشت ماه 1401 برگزار و با هدف اطلاعرسانی عمومی منتشر میگردد.
در ادامه به معرفی شرکت کشاورزی و دامپروری ران و دستاورد ارائه شده این شرکت در رویداد سمپ خواهیم پرداخت.
درباره شرکت کشاورزی و دامپروری ران
شركت كشاورزي ودامپروري ران در سال1353 به صورت شركت سهامي خاص با مسئوليت محدود تأسيس و در اداره ثبت شركتها و مالكيت صنعتي به ثبت رسيد و شروع به فعاليت نموده است.
فعاليت اصلي اين شركت در زمينههاي كشاورزي، باغداري، آبزي پروري، دامپروری و سرخانه نیز مي باشد و محل فعاليت شركت در چهار استان تهران، مازندران، گلستان و سمنان با دارا بودن بالغ بر 400/10 هكتار اراضي زراعي ، باغي و آبزي پروري مي باشد .
محصولات توليدي اين شركت از حوزه فعاليت هاي مختلف ازجمله انواع محصولات كشاورزي شامل گندم، جو، ذرت علوفهاي ، شالي، سويا، كلزا روغني، سيب زميني خوراكي و بذري، زراعت چوب، ترتیكاله، انواع محصولات باغي شامل آلو ، هلو و شليل، پسته و زیتون، انواع محصولات آبزي پروري شامل انواع ماهيان گرمابي نظير فيتوفاك، بيگهد، كپور و آمور وانواع بچه ماهی مي باشد .همچنین در زمینه دامپروری، تولید و تکثیر گوسفند در منطقه اترک به جهت استفاده و بهره برداری از مراتع و پسماند های گیاهی شرکت از جمله فعالیتها میباشد.
سردخانه شرکت، تنها سردخانه استاندارد 10 هزار تنی در شمال کشور بوده که در مسیر جاده ترانزیتی بینالمللی قرار گرفته است و با بیش از 24 اتاق با کلاس های مختلف A,B,C و مجهز بودن به سیستم سرمایشی آمونیاک و اخذ ایزو 9001-2015 مدیریت کیفیت و گواهینامه تاییدیه ایمنی و آتش نشانی، علامت استاندارد اجباری ملی کشوری از سازمان ملی فعالیت مینماید.
اين شركت در تمامي زمينه هاي فعاليت خود با برخورداري از تيمهاي تخصصي كارشناسي در زمينههاي مختلف زراعي، باغي و آبزيپروري و با برخورداري از تكنولوژي نوين روز فعاليت مينمايد .
شركت كشاورزي و دامپروري ران با دارا بودن بالغ بر 400/10 هكتار اراضي در اقليمهاي مختلف جغرافيايي دراستانهاي مازندران ، گلستان، تهران و سمنان همكاري و تفاهم در زمينههاي مختلف رشته فعاليتهاي يادشده را با ایده پردازان در اين حوزه ها دارد .
همچنين این شرکت از بهرهگیری از ایدههای نو از جمله مديريت در بهرهبرداري آب، سيستمهاي آبياري، IT ، تكنولوژيهاي نوين تولید موادغذایی، همکاری در زمینه کاشت گیاهان داروئی، تحقیق در زمینه انواع کشت در مناطق خشک، تولید محصولات ارگانیک و تولید انواع میوه در گلخانه استقبال به عمل مي آورد.
یکی از ایدههای نوین مطرح شده در این شرکت استفاده از افزودنی طبیعی به شیر بوده که اثرات سلامتی و محیطزیستی مختلفی را به همراه خواهد داشت.
پروژه تحقیقاتی افزودنی طبیعی شیر با هدف کاهش استفاده از مواد شیمیایی
در این پروژه بر اساس تحقیقات انجام شده محققان در این زمینه، استفاده از عصاره اتانولی برهموم بهعنوان یک افزودنی طبیعی با خواص ضد میکروبی بالا و یک عامل کنترل کننده بار میکروبی در شیرخام جهت افزایش ماندگاری و ارزش غذایی آن مورد بررسی قرار گرفت.
بَرهموم مادهای رزینی شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است، حالت آن خمیری شکل و چسبناک با بوی مطبوع که رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است. رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. بره موم، در هوای سرد، ترد و شکننده و در هوای گرم، نرم و چسبناک میشود.
برهموم از استان گلستان درغلظتهای مختلف به صورت حجمی در شیر تهیه گردید. سپس محیط کشت میکروبی تهیه و عصاره های بهدست آمده بهمقدار 1 سیسی به آن اضافه شد. در دو دما و در مدت زمانهای مختلف، تاثیر پذیری میکروارگانیسم های موجود در شیر نسبت به عصاره برهموم مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه اثر عصاره برهموم در غلظت های مورد بررسی بر بار میکروبی شیر در دمای انتخابی بالا چشمگیر بوده، بهطوری که با افزایش دوز عصاره و گذشت مدت زمان کاهش معنی دار در تعداد میکروارگانیسم های موجود در شیر مشاهده شد.
استفاده از برهموم در شیر به عنوان افزودنی طبیعی به جای استفاده از افزودنیهای غیرطبیعی علاوه بر اثرات سلامتی گسترده، منجر به کاهش استفاده از افزودنی شیمیایی و غیرطبیعی میگردد و در چرخه تولید استفاده از منابع طبیعی و تجدیدپذیر را نسبت به مواد مصنوعی در اولویت قرار میدهد.