رویداد سلامت محیط زیست و پایداری
رویداد ملی سلامت، محیط زیست و پایداری (سمپ)

National festival of health , environment and sustainability

جایزه ملی شرکت های بر تر در مراقبت و ارتقای سلامت جامعه از طریق مراقبت از محیط زیست ومصرف پایدار منابع
رویداد سلامت
دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و اتاق بازرگانی صنایع،معادن و کشاورزی ایران هم راستا با اصل هم افزایی ملی و همچنین مسئولیت ملی و احتماعی خود مبنی بر فراهم آوردن موجبات تامین و ارتقای سلامت از جمله ازطریق ایجاد محیط های حامی سلامت و گسترش خدمات آموزشی جلب مشارکت بین بخشی، با همکاری یکدیگر و همچنین با حمایت همه‌جانبه کرسی جهانی سلامت و آموزش و بهداشت یونسکو (پاریس) ، حضور محققان و اندیشمندان حوزه سلامت و محیط‌زیست و سایر نهادهای ذی‌صلاح اولین دوره رویداد ملی سلامت، محیط زیست و پایداری (سمپ) را در اردیبهشت 1402 برگزار می‌نماید.

رویداد سلامت، محیط زیست و پایداری با نگاه و رویکردی علمی و آموزشی به مقوله One Health (سلامت واحد)، تاثیرات متقابل محیط و سلامت عمومی را مورد بررسی توجه قرار داده و در تلاش است تا با ایجاد فضای همکاری‌های بین‌بخشی، بستر اقدامات مشترک برای توسعه محیط‌های دوستدار سلامت را فراهم آورد. همچنین این رویداد در نظر دارد با توجه به اهمیت بین المللی و نگاه ویژه به شعار سازمان جهانی بهداشت در سال 2022 (سیاره ما، سلامت ما - Our Planet, Our Health)، به نشر و بازتاب داخلی و بین‌المللی اقدامات موثر و ارزشمند سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی خصوصی و دولتی کشور بپردازد.

با توجه به اصل مسئولیت پذیری اجتماعی، مشارکت و همدلی و نقش غیرقابل انکار صنایع، بخش خصوصی و دولتی در اثربخشی این پویش و حرکت ملی، این رویداد امید دارد با آگاهی افزایی، ایجاد نگرش های مطلوب و تسهیل ارتباط بین ذیربطان گامی در جهت جلب توجه مردم، مسئولین، محققین، مارفرمایان و اصحاب رسانه به ارتباط ناگسستنی بین سلامت، محیط زیست و استفاده پایدار از منابع طبیعی برداشته و به برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی اقدامات لازم و سیاست‌گذاری های موثر در راستای محافظت و ارتقای سلامت جامعه و محیط زیست بردارد.

هدف نهایی رویداد سلامت، محیط زیست و پایداری

محافظت و ارتقای سلامت محیط زیست و جامعه از طریق جلب مشارکت بخش صنعت، معدن، تجارت، و کشاورزی

اهداف اختصاصی

افزايش توجه، و آگاهي مردم، سیاست‌گذاران و بخش خصوصی در مورد اهمیت و نقش سلامت محیط زیست و استفاده سالم و پایدار از منابع طبیعی در تامین و ارتقای سلامت جامعه و مردم

ایجاد نگرش‌های مناسب در مدیران بخش خصوصی در زمینه لزوم برنامه ریزی و اقدام در راستای پیشگیری از آلودگی‌های زیست محیطی و استفاده ناپایدار از منابع طبیعی

شناسایی و معرفی نمونه‌های موفق اقدامات موثر محافظت از محیط زیست و استفاده پایدار از منابع طبیعی در بخش‌های صنعت، معدن، تجارت، و کشاورزی

اهداف کاربردی

شراکت در مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی چند بخشی در زمینه سلامت و محیط زیست و استفاده پایدار از منابع طبیعی

توانمندسازی بخش صنعت، کشاورزی و خدمات برای اصلاح سازمانی جهت محافظت از سلامت محیط زیست

فرهنگ‌سازی در زمینه ارتباط متقابل سلامت انسان و محیط زیست

مخاطبین رویداد سلامت، محیط زیست و پایداری

  • بنگاه های اقتصادی
  • مدیران بخش صنعت، خدمات و کشاورزی
  • عموم مردم
  • دانشجویان، پژوهشگران و کنش گران حوزه سلامت و محیط زیست
  • اصحاب رسانه

ضرورت برگزاری

دلایل اهمیت محیط زیست برای ارتقای سلامت جامعه

سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که طبق شواهد علمی، سلامت و رفاه انسان ارتباط تنگاتنگی با وضعیت محیط زیست دارد. بر اساس اعلام سازمان WHO در سال 2021 میلادی، محیط‌های‌ آلوده زمینه ساز یک چهارم بیماری‌های انسانی است. این آمار به روشنی درجه اهمیت حفظ و صیانت از محیط قابل زیست انسانی را به ما متذکر می‌شود. خوشبختانه شواهد علمی نشان میدهد که بهبود کیفیت محیط زیست در زمینه های کلیدی مانند هوا، آب ، خاک می تواند به پیشگیری از بیماری ها ، بهبود ایمنی و امنیت غذایی و لذا سلامت انسان ها را بهبود بخشد. بنا بر این حفظ سلامت جامعه در گرو تلاش برای محافظت و ارتقای سلامت محیط زیست در تمامی حوزه‌ها شامل هوا، آب، انرژی، خاک، گیاهان، و حیوانات دارد.  حفظ سلامت محیط زیست زمینه‌ساز و لازمه ایجاد یک جامعه سالم و توسعه پایدارخواهد بود. توسعه پایدارسلامت و توسعه رفاه اجتماعی را توامان با حفظ و صیانت ازمحیط طبیعی و پیرامونی در یک جامعه مد نظر قرار دارد.

لزوم توجه به استفاده پایدار از منابع انرژی

استفاده پایدار از منابع طبیعی فرآیندی است که طی آن انسان ها می توانند از منابع در دسترس خود به نحوی بهره مند شوند که محیط زیست را تخریب نکنند. هدف استفاده پایدار اطمینان از داشتن منابع طبیعی کافی در دسترس است. استفاده پایدار به این معنی است که ما بیش از آنچه نیاز داریم مصرف نمی‌کنیم – به اندازه‌ای باقی می‌گذاریم که دیگران نیز از آن استفاده کنند. اگر از منابع طبیعی خود مراقبت نکنیم، در نهایت آنها تحلیل خواهند رفت. علاوه بر این، اگر ما به استخراج این منابع بدون توجه به تأثیر آنها بر محیط زیست ادامه دهیم، ممکن است خود را در معرض خطر آسیب به سلامت خود و نسل های آینده قرار دهیم.

لزوم اقدام مشترک چند بخشی

نکته مهم این است که حذف یا حداقل کاهش قابل ملاحظه بار بیماری‌های ناشی از محیط زیست نامطلوب نیازمند اقدامات پیشگیرانه هماهنگ، چندبخشی و چندسطحی، خلاقانه و جسورانه در سطوح بین‌المللی، ملی و محلی و رویکرد جامع و مشترک بین تمامی نهادهای تصمیم ‌گیرنده، تاثیرگذار و جریان‌ساز است. سازمان WHO  با درک این مسئله از سال 2008 تبیین برنامه‌ای مشترک تحت عنوان ONE HEALTH (سلامت واحد) را در دستور کار قرارداده است و با همکاری FAO (سازمان غذا و کشاورزی)، UNEP (برنامه‌ محیط زیست سازمان ملل متحد) و WOAH (سازمان جهانی بهداشت حیوانات)، به تبیین سیاست‌های یکپارچه برای کنترل بیماری و ارتقای سلامت عمومی در جهان پرداخته است. هدف این برنامه تعادل پایدار و بهینه‌سازی سلامت انسان‌ها، حیوانات، گیاهان و محیط وسیع‌تر از جمله اکوسیستم‌ها است تا جوامع به راهکارهای صحیح برای مقابله با چالش‌های سلامت و محیط زیست امروز دست یابند.

نقش بنگاه های اقتصادی

ارتقای سلامت همواره بر لزوم تقسیم مسئولیت در قبال سلامت تاکید کرده است. سازمان WHO  از سال 1986 تا سال 2021 که دهمین دوره کنفرانس‌های ارتقای سلامت برگزار گردیده است، همواره به نقش بنگاه‌های اقتصادی به عنوان یکی از ارکان ارزش آفرین جامعه بشری در ایجاد محیط حامی سلامت تاکید داشته است. .به عنوان مثال،  منشور بانکوک (سازمان جهانی بهداشت , 2005 ) اعلام کرد که بخش خصوصی وظیفه دارد از طریق تجارت اخلاقی و مسئولانه، سلامت و ایمنی را در همه محیط‌ها از خانه تا جامعه و محل کار تضمین کند. برنامه UNEP نیز از سال 2012 توجه ویژه به مشکلات زیست محیطی چون آلودگی خاک، هوا، دریا و بزرگترین چالش سالیان اخیر یعنی گرمایش زمین را نیازمند همکاری بخش صنایع می‌داند

رویداد سمپ مقدمه‌ایی برای آگاهی افزایی ، حساس‌سازی و تسهیل اقدام

سلامت و پایداری محیط زیست صرفاً یک موضوع علمی نیست، زیرا در حال حاضر دانش و شواهد زیادی برای نشان دادن مسائل و اثبات اهمیت اقدامات وجود دارد.  به نظر می رسد  محیط زیست موضوع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیز می باشد.چالش  اصلی پر کردن شکاف دانش و عمل است که خود مستلزم شناسایی یا توسعه راهبردهایی است که بتواند آن را به یک مطالبه عمومی، دستور کار سیاستی و از نظر اقتصادی به موضوعی مطلوب تبدیل کند. این راهبردها شامل گفتمان خلاق، جذاب و موثر، برنامه های حمایتی و آموزشی است.

رویداد سلامت، محیط زیست و پایداری(سمپ) می‌تواند یک اقدام موثر در راستای حساس سازی، آگاهی افزایی و فرهنگ سازی در این زمینه باشد و امید است گفتمان مشترک به وجود آمده در این رویداد زمینه‌ساز همراهی، هم‌نوایی و حرکتی جمعی به سوی محیطی پایدار، صنعتی پایدار و ایرانی پایدار باشد.

امید است گفتمان مشترک به وجود آمده در این رویداد زمینه‌ساز همراهی، هم‌نوایی و حرکتی جمعی به سوی محیطی پایدار، صنعتی پایدار و ایرانی پایدار باشد.

ازطریق فرم زیر با ما در تماس باشید

سوال و یا پیام خود را بنویسید

تماس با دبیرخانه رویداد

اکباتان، خیابان شهید آزمون نیا، کوچه بیست و چهارم،پ 3

021-91691318

طراحی شده توسط تیم دیجیتال مارکتینگ راپید