کمپین اطلاعرسانی “برای آینده اقدام میکنیم” از سری برنامه های اطلاعرسانی جمعی رویداد ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار (سمت) میباشد، که با هدف ترویج فعالیت های دوست دار سلامت و محیط زیست سازمانهای حاضر در رویداد اجرا گردیده است. در این مطلب اقدامات شرکت j; تک ماکارون قابل مشاهده خواهد بود.
این کمپین در تلاش است تا اقدامات، کنشها و فعالیتهای نوآورانه دوستدار محیطزیست که ضامن سلامت و پایداری جامعه است را به عموم مردم منعکس نماید و با جلب حمایت عمومی مشوق سازمانها برای توسعه فعالیتهایی از این دست باشد. مطالب بیان شده در این کمپین برگرفته از دستاوردهای ارائه شده توسط 32 شرکت حاضر در اولین دوره رویداد سلامت، محیطزیست و پایداری است که در اردیبهشت ماه 1401 برگزار گردید و با هدف اطلاعرسانی عمومی منتشر میگردد.
در ادامه به معرفی شرکت تک ماکارون و دستاورد ارائه شده این شرکت در رویداد سمپ خواهیم پرداخت.
درباره شرکت تک ماکارون
شرکت تولیدی تک ماکارون با تکیه بر نزدیک به سه دهه تجربه و بهرهگیری از فناوری روز دنیا و نیروی انسانی متخصص و با درنظر گرفتن اصول و قوانین حاکم بر صنعت غذا، در زمینه تولید انواع پاستا و ماکارونی فعالیت مینماید. این شرکت محصولات مغذی و سالم خود را در سطح ملی و جهانی با هدف تأمین بخشی از نیازهای غذایی جامعه عرضه مینماید.
کارخانه تک ماکارون در فاصله ۸۰ کیلومتری شهر تهران و ۱۴ کیلومتری غرب شهرستان کرج واقع شده است. مساحت کارخانه بالغ بر ۱۸ هکتار و ۸۸,۰۰۰ متر مربع فضای مسقف شامل سالنهای تولید، انبار محصول، انبار ملزومات و مواد اولیه، فضاهای اداری و رستوران، تاسیسات آبرسانی و تغذیه آب، تعمیرگاه ها و فضای سبز و درختکاری می باشد. سالن های شماره ۱ و ۲ تولید ماکارونی شامل ۸ خط پیوسته و کاملا مستقل تولید انواع پاستا و ماکارونی می باشد و فضای کافی نیز برای طرحهای توسعه آینده در نظر گرفته شده است.
شرکت تک ماکارون علاوه بر تامین نیازهای داخلی و ارسال محصولات متنوع پاستا و ماکارونی، آرد بسته بندی شده و انواع پودرکیک در طعم های مختلف به استانها و شهرستانهای مختلف کشور ایران، در عرصه جهانی نیز نامی شناخته شده به شمار می رود. شرکت تک ماکارون با کیفیت مطلوب محصولات مختلف پاستا و ماکارونی، بسته بندی زیبا و طراحی های جذاب به کار گرفته شده، صادرات خود را به بیش از ۴۳ کشور مختلف به گروه مصرف کنندگان ماکارونی اضافه نموده است.
با توجه به تاریخچه شرکت تک ماکارون و تاسیس این کارخانه از سال 1376، تفکر مدیریت بر حفاظت از محيط زيست و احترام به حقوق آیندگان با پیشگیری از ایجاد آلودگی ها می باشد که بندهای خط مشی سازمان نیز تعهد رهبری سازمان را بر این اصل ابراز می نماید. فرهنگ سازمانی نیز بر این اساس در شرکت تک ماکارون نهادینه شده است. تک ماکارون در ابعاد مختلف میکوشد تا به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت غذایی کشور، حامی محیطزیست و حافظ منابع طبیعی کشور باشید. در همین راستا تلاشهایی در این سازمان برای تحقق این امر شکل گرفته است.
تک ماکارون، حامی محیطزیست
این سازمان میکوشد با استفاده بهینه از منابع و جلوگیری از هدر رفتن آنها و همچنین برگشت دوباره مواد تایید شده به فرآیند تولید در جهت حفظ محیطزیست و بکارگیری اثربخش از منابع طبیعی گامهای عظیمی بردارد.
انتقال فاضلاب به تصفیه خانه واقع در شرکت تک ماکارون به منظور تصفیه آن و استفاده مجدد از آب تصفیه شده جهت آبیاری قطرهای برای گیاهان، درختان و فضای سبز برخی از فعالیتهای زیست محیطی است که به منظور حفظ محیط زیست در این سازمان مورد استفاده قرار میگیرد.
تصفیه پساب صنعتی در شرکت تک ماکارون توسط تکنسین های خبره در حال انجام می باشد و تمامی استانداردها و الزامات قانونی مرتبط را در بر گرفته و نتایج پایش تمامی آزمایشات در محدوده تعیین شده می باشد که گزارشات آن نیز در بازه های تعریف شده مطابق روش اجرایی مدیریت پسماند انجام می شود. اهمیت تصفیه فاضلاب کارخانجات مواد غذایی در این است که این کارخانجات اغلب حاوی درصد بالایی نیترات است که ورود بیرویه آن باعث مرگ و میر گیاهان می شود. تصفیه فاضلاب فرآیند حذف آلایندهها از فاضلاب صنعتی است که از فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی برای حذف این آلایندهها و تبدیل به فاضلاب تصفیه شده و یا پساب تصفیه شده استفاده میشود که برای
رها سازی در طبیعت دارای استانداردهای محیط زیست باشد. در شرکت تک ماکارون نیز تمامی مراحل تصفیه به صورت استاندارد انجام میشود که در نهایت آب تصفیه شده مطابق الزامات استاندارد محیطزیست می باشد.
تک ماکارون علاوه بر استفاده مجدد از پساب، مباحث مدیریت مصرف انرژی را نیز برای رعایت هرچه بهتر اصول محافظت از محیطزیست را مدنظر قرار داده است. در همین راستا شرکت در خصوص فرآیند نصب و مونتاژ خط تولید (با ظرفیت بالا و کاهش میزان مصرف انرژی) همراه با تغییراتی در متعلقات خط تولید (چیلرها) اقداماتی انجام داد. خط جدید با تکنولوژی روز دنیا قابل رقابت میباشد و در سال 1401 با هدف افزایش تولید و همچنین مدیریت مصرف انرژی نصب و مونتاژ گردید که با توجه به افزایش ظرفیت تولید نسبت به خطوط قبلی (ظرفیت 6 تن در ساعت) حدود دو برابر ظرفیت خطوط قدیمی قابلیت تولید داشته ولیکن تکنولوژی خط جدید باعث کاهش مصرف انرژی معادل 30% خطوط قدیمی شده است که یکی از اهداف رهبران سازمان در نصب خطوط جدید میباشد.
با توجه به افزایش خط تولید شرکت تولیدی تک ماکارون و بالا رفتن ظرفیت تولید نیاز به افزایش توان چیلر نیز در شرکت برنامهریزی گردید و با توجه به مطالعاتی که صورت گرفت 4 دستگاه چیلر اسکرویی هوشمند که به نسبت چیلرهای جذبی و تراکمی راندمان بالاتر، مصرف انرژی کمتر، سرعت راه اندازی بالاتر و توان بیشتری دارد خریداری و نصب گردید. مجموع ظرفیت این 4 دستگاه چیلر حدود 1000 تن تبرید بر ساعت میباشد و عملکرد مصرف انرژی خطوط جدید کاملا هوشمند و بسته به نیاز خطوط تولید است. بطور مثال اگر خط خاموش باشد و مقدار مصرف کاهش یابد؛ به طور خودکار چیلرها را خاموش و از مدار خارج میکند و از این رو در مصرف انرژی صرفهجویی قابل ملاحظه ای صورت میگیرد.